Menu

Plesne zvrsti

Hip Hop

Hip hop je več, kot le ples. Je način življenja. Je življenski slog, ki se izraža v obnašanju, oblačilih, stilu in glasbi. Je kulturno gibanje, ki se je pričelo leta 1977 na ulicah New Yorka in se nato razširilo po vsem svetu. Je ulični ples, zelo sproščen, kul, poln energije in plesalcem dopušča veliko svobode. Trenutno najbolj popularen med mladimi.

 

Mini Klub

Mini klub je namenjen našim otrokom od 5. do 7. leta. Malčki se bodo učili preproste in zabavne plesne korake. Ob igri, glasbi in ritmu bodo spoznali kreativno gibanje, ogrevanje, koordinacijo in osnovne plesne tehnike in se naučili prilagajati posamezniku in skupini.

 

Hula Hoop

Hoopanje je odlična rekreacija, saj z vrtenjem deluje več kot trideset mišic, odlično utrjuje in masira center telesa, predvsem pa deluje kot odličen odganjalec stresa in slabe volje, saj si z vsakim obratom bolj nasmejan in tako ti hoop polepša dan.

Da ne pride do nepotrebnih bolečin in lažjih poškodb, se bomo pred začetkom hoopinga s pomočjo obroča dobro ogreli in raztegnili mišice. Spomnili se bomo otroških let in ponovili osnovno vrtenje obroča okoli pasu v obe smeri. Ko bomo to obvladali, se bomo naučilu tudi nekaj uporabnih trikov, med drugim kako preprečimo obroču, da nam pade na tla in kako mu pomagamo priti vse do vratu ter celo nad glavo. Poskusili bomo tudi tek z obročem, predvsem pa bomo plesali in se zabavali v vrtenju.