Menu

Plesne zvrsti

Hip Hop

Hip hop je več, kot le ples. Je način življenja. Je življenski slog, ki se izraža v obnašanju, oblačilih, stilu in glasbi. Je kulturno gibanje, ki se je pričelo leta 1977 na ulicah New Yorka in se nato razširilo po vsem svetu. Je ulični ples, zelo sproščen, kul, poln energije in plesalcem dopušča veliko svobode. Trenutno najbolj popularen med mladimi.

 

Mini Klub

Mini klub je namenjen našim otrokom od 5. do 7. leta. Malčki se bodo učili preproste in zabavne plesne korake. Ob igri, glasbi in ritmu bodo spoznali kreativno gibanje, ogrevanje, koordinacijo in osnovne plesne tehnike in se naučili prilagajati posamezniku in skupini.

Modern

Jazz balet obsega osnove klasičnega baleta in različnih drugih plesnih tehnik in stilov, npr. lirični jazz balet, moderni plesi, sodobni ples, afriški ples, muzikal. Zaradi prepletanja in vključevanja različnih plesni stilov se jazz balet vseskozi razvija in spreminja.

Na treningih se bo plesalec učil osnov različnih tehnik jazz baleta, kontrole svojega telesa, elastičnosti in eksplozivnosti mišic, elegantnosti ter z atraktivnimi koreografijami izpopolnjeval svoje plesno znanje.

Standardni in latinsko-ameriški plesi

Standardni plesi so se razvili v Evropi, kjer so jih v Angliji preoblikovali in jim ustvarili značilen stil. Imajo umirjen značaj in se plešejo v zaprti drži, telo je pokončno in vzravnano a vendarle sproščeno, gibanje pa lahkotno in na videz plavajoče.

Skupino standardnih plesov predstavlja pet plesov in sicer : angleški valček, tango, dunajski valček, fokstrot in quickstep.

LA plese za razliko od standardnih plešemo največkrat v odprti plesni drži, ki plesalki in plesalcu omogoča več izraznosti. Značilno je bočno gibanje. Razvili so se v Braziliji in na Kubi, večinoma ob prihodu belih kolonialistov. So mešanica plesnih ritmov in korakov afriških črncev, južnoameriških Indijancev in belih priseljencev iz Evrope.

Skupino latinsko-ameriških plesov predstavlja pet plesov in sicer: samba, cha cha cha, rumba, paso doble in jive.