Menu

Plesne zvrsti

Hip Hop

Hip hop je več, kot le ples. Je način življenja. Je življenski slog, ki se izraža v obnašanju, oblačilih, stilu in glasbi. Je kulturno gibanje, ki se je pričelo leta 1977 na ulicah New Yorka in se nato razširilo po vsem svetu. Je ulični ples, zelo sproščen, kul, poln energije in plesalcem dopušča veliko svobode. Trenutno najbolj popularen med mladimi.

 

Mini Klub

Mini klub je namenjen našim otrokom od 5. do 7. leta. Malčki se bodo učili preproste in zabavne plesne korake. Ob igri, glasbi in ritmu bodo spoznali kreativno gibanje, ogrevanje, koordinacijo in osnovne plesne tehnike in se naučili prilagajati posamezniku in skupini.

 

Mini Jazz Balet

Jazz balet obsega osnove klasičnega baleta in različnih drugih plesnih tehnik in stilov, npr. lirični jazz balet, moderni plesi, sodobni ples, afriški ples, muzikal. Zaradi prepletanja in vključevanja različnih plesni stilov se jazz balet vseskozi razvija in spreminja.

Na treningih se bo plesalec učil osnov različnih tehnik jazz baleta, kontrole svojega telesa, elastičnosti in eksplozivnosti mišic, elegantnosti ter z atraktivnimi koreografijami izpopolnjeval svoje plesno znanje. Način dela in koreografije so prilagojene starosti in plesnemu predznanju plesalcev

Modern

Moderni ples izvira iz in temelji na osnovah klasičnega baleta, ob tem pa daje veliko poudarka svobodnemu gibanju, interpretaciji, raziskovanjem različnih virov energije in čustev, igri z gravitacijo, ritmičnimi spremembami, menjavami smeri, izražanju sebe skozi gib in ples.

Na treningih bo poudarek na učenju moderne plesne tehnike in tudi učenju osnov klasičnega baleta, ki so le-tej temelj, ter na koreografijah, v katerih lahko vsak plesalec najde del sebe in s plesom izrazi svoj notranji svet. Prav tako bodo treningi namenjeni učenju obvladovanja svojega telesa in centra, oblikovanju in vzdrževanju plesne kondicije, elastičnosti in eksplozivnosti mišic, elegantnosti, raziskovanju kvalitete giba in lastnega izražanja. Treningi in zahtevnost koreografij so prilagojeni starosti in plesnemu predznanju plesalcev.

 

Latino Mix

Če si navdušen/a nad latino-ameriško glasbo je to pravi plesni tečaj zate. Je razgibana in zabavna skupinska vadba, ki ponuja različne plesne korake, kot so salsa,bachata, cha- cha,…itd
Za vadbo ne potrebujete plesnega predznanja ali plesnega partnerja saj plešete sami. Obiščite nas dvakrat na teden in skupaj bomo zamigali na latino ritme.

Standardni in latinoameriški za odrasle pare